Forts. befästning av hjälp för ytterskänkel

Under den där sammetslena ytan finns det en pojk med lite attityd minsann!

Förra ägaren, Helena, har berättat för mig om hur Ice visat upp lite testande uppvisningar mot både henne och mot en annan man som tränat honom. De hade båda erfarat små hot-skutt mot sig i vattenspiltan.

Jag och Ice har varit kompisar vid vattensituationer, men det kanske också har att göra med att han hade gått igenom sina små tester med de andra två. Men under dessa dagar då jag tränat på att befästa ytterskänkeln från marken, har han visat lite samma fasoner 😉

Han har pipit och gått emot när jag lagt intill den förlängda armen över ländryggen och mot ytter höft och det har även dykt upp och en och annan kospark, bara små och mest lite söta så jag skrattar bara åt honom när han gör dem för i övrigt så sköter han sig. Men sedan har han även börjat ”smaka på mig” där fram då han blir lite frustrerad när han inte får till det. Han har tyckt att det är svårt när han ska vara högerböjd och då liksom låser han fast innerbakbenet och placerar ytterbakbenet långt bakom sig så han omöjligt kan lyfta det.

Jag har bara tränat på detta under väldigt korta stunder i stallgången och nu bara på några dagar är han nästan helt med på vad jag ber honom om. Så sedan är det bara att börja träna på lite mer korrekt formgivning och rundning samtidigt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *