Sade jag olyckskorp?

Som av en händelse visade Ice igår att mitt inlägg dagen innan stämde..

Jag hade ställt upp Ice i stallgången på ett, trodde jag, säkert vis, då det hände. Vi har pelare i stallgången där vi binder upp hästarna och alltid med Compadre knäpper jag dit honom i bara en under hakan på grimman. Men eftersom Ice har sina fixidéer så har jag tagit beslutet att binda honom i båda, en på var sida, så han inte kan röra till det med någonting. Jag har dessutom valt att knäppa dem båda i underdelen av grimman istället för i sidoringarna, i hopp om att det ska bli enklare att låta dem vara.

När jag stod där i lugnan ro och borstade honom över ryggen brakade det plötsligt till och jag ryggade undan eftersom det var Ice som orsakade braket samtidigt som han ”satte sig”. Ena linans panikhake lossnade och den andra satt kvar med en lagom skärrad Ice i andra änden. När han två sekunder senare lugnade sig och återgick till filbunke-stadiet stod han och liksom grimaserade med munnen öppen.

Jag inspekterade hans mun och läppar och fann att han hade ett jack på var sin sida av neder delen av lanorna mot tänderna, samt ett par jack till på läpparna, båda sidor. Hur lyckas han? Han har alltså fått in den lilla del av kedjan som inte är klädd med  plast i munnen och sedan med sin egna kraft orsakat detta. Eftersom han inte är speciellt lättskrämd tror jag att han själv blev chockad, varav reaktionen, att han fått in den i munnen.

Nu var det bara lite blod som sipprade ur jacken men ändå. Var rädd om dig lilleman!!

1 reaktion på “Sade jag olyckskorp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *