Tankar om Ice & frihetsdressyr

Dagarna har gått och vid några fler träningstillfällen har vi tränat på balanserandet. I helgen fick jag dock blodad tand angående frihetsdressyren då Therese Grandlund från www.horse-vision.se höll kurs i vårt ridhus och jag var som fotfolk och kikade. Jag vet redan sedan innan att jag gillar deras koncept med fokus på hästens psyke men nu var det verkligen ett upplyft i min uppfattning då det blev långa dagar med lyssnande, tittande och frågande 🙂

Jag hade som tanke när jag skaffade Ice att ta upp frihetsdressyren, men har inte riktigt funnit motivationen eller draget utan fastnade ju mer helt i Akademiska Ridkonsten och därför började vi nu med den delen. Men nu, när det finns dessa två fantastiska träningformer i en och samma godisskål – då väljer jag såklart båda i den bästa mixen.

Så i lördag testade jag de första grundövningarna som han helt vimsade runt i, haha. Jag trodde han skulle vara fantastiskt motiverad men han saknade godisarna som jag flitigt använt. Men precis som Therese sade så kan det vara en liten nackdel med godis som beröm eftersom de kanske gör saker de inte är redo för än, bara för att de vill ha något gott.

När jag på söndagen testade övningarna igen svarade han jättebra på dem och han gillade vår lilla lugna stund som beröm (samt lite kli såklart) och när vi upprepat några gånger åt båda hållen var vi nöjda och avslutade.

2 reaktioner på “Tankar om Ice & frihetsdressyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *